Veilig terug naar kantoor. Met plexiglas, afzetlinten of groen? - Home of the Happy Plant
573
post-template-default,single,single-post,postid-573,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.2.3,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,columns-3,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Veilig terug naar kantoor. Met plexiglas, afzetlinten of groen?

Yes! We mogen weer terug naar kantoor. Een hele opluchting, want thuiswerken is prima, maar maanden achtereen thuiszitten is wel erg veel van het goede. Er is nou eenmaal een grens aan wat je online kunt doen. Je wilt ook weer eens vrijuit met het team kunnen vergaderen zonder muteknop. Of tussen de middag een ommetje maken met je favoriete collega. Al is het dan op anderhalve meter afstand.

Het coronavirus is nog niet verslagen, dus die sociale afstand houden we er nog even in. Voor we de werkvloer weer op kunnen, moet er nog wel het een en ander gebeuren om ervoor te zorgen dat we genoeg afstand van elkaar kunnen houden in de hal, de pantry, de vergaderruimte en natuurlijk op de werkvloer zelf.

Hulp uit groene hoek

Veel bedrijven zijn druk bezig met lint en pijlen om de gewenste looproute uit te stippelen. De tussenschotten en panelen van plexiglas zijn niet aan te slepen. Gezellig is anders. Voor je het weet verandert de kantoorruimte in een steriele, naargeestige plek waar niemand wil zijn. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

 

Gelukkig staan onze vertrouwde groene collega’s klaar om te helpen. Er zijn allerlei manieren te bedenken waarop je planten in kunt zetten om je kantoor op een natuurlijke, gezonde manier corona-proof te maken.

 

Tips om met groen een veilige werkplek te creëren

  • Zet een grote plant naast je bureau of die van je collega om anderhalve meter afstand te bewaren. Zware kantoorplanten kun je beter op een trolley zetten zodat je ze eenvoudig van ene plek naar de andere kunt rollen. Zo’n grote plant is ook handig om een doorgang te blokkeren en medewerkers de goede kant op te loodsen.
  • Gebruik je plexiglas om werkplekken van elkaar af te schermen? Hang dan tijdelijk ook wat extra groen tussen de bureaus. Dat zorgt voor een prettigere sfeer en een betere akoestiek. Er zijn tegenwoordig allerlei leuke plantenhangers te krijgen die je eenvoudig met een klever of magneet aan het plafond kunt bevestigen. Let er wel op dat de hangers een plastic binnenhoes hebben of op een andere manier waterdicht zijn gemaakt.
  • Als je aan een gangpad zit en er steeds mensen rakelings langs je bureau lopen, dan is een mooie, dichte groenwand een prima alternatief voor een saai tussenschot of een afscheiding van plexiglas. Er is weinig nodig om een leuk effect te bereiken. Neem bijvoorbeeld wat gedroogd mos, bevestig het met een lijmpistool op een strak canvasdoek (liefst aan beide kanten) en klaar is je moswand.

 

Waarom juist nu voor groen gaan?

Planten op kantoor zorgen voor een hogere luchtvochtigheid en er zijn steeds sterkere aanwijzingen dat dat een positieve invloed heeft op het vertragen van het Covid-19 virus. Bovendien staat vast dat een frisse werkomgeving bijdraagt tot een lager ziekteverzuim en betere prestaties. Meer groen op kantoor geeft sfeer, zorgt voor een positieve mindset en werkt stressverlagend. Redenen genoeg dus om na te denken hoe je groen kunt inzetten om je kantoor coronaproof te maken.

Hulp nodig?

Wil jij ook groen inzetten om weer veilig én prettig op kantoor te kunnen werken? Weet je niet goed hoe je dat het beste aan kunt pakken? Neem dan vrijblijvend contact op met Home of the Happy Plant. Wij vinden het altijd leuk om mee te denken over een creatieve, groene oplossing.

Tanja

tanja@homeofthethappyplant.nl