Denk je nog aan de planten op kantoor? - Home of the Happy Plant
522
post-template-default,single,single-post,postid-522,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.2.3,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,columns-3,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Denk je nog aan de planten op kantoor?

Nu we gedwongen afstand van elkaar houden, werken we massaal vanuit huis. Echt vrolijk word je er  niet van om steeds binnen te zitten. We merken nu pas echt hoe belangrijk het is om af en toe een frisse neus te halen. Bijna iedereen neemt de tijd om elke dag even naar buiten te gaan en lekker uit te waaien in de vrije natuur.

Iedereen heeft groen nodig

Groen is gezond, ontspant en geeft rust. Juist nu is het goed om te zien hoe alles groeit en bloeit. Corona of niet, het wordt gewoon weer lente. De dagen worden langer, de vogeltjes fluiten en er komen weer groene blaadjes aan de bomen. Dat geeft een veilig gevoel in deze onzekere tijden.

De tuin hoeft nog niet gesproeid te worden, maar denk ook eens aan de planten die eenzaam op kantoor zijn achtergebleven. Het zijn levende wezens die regelmatig water nodig hebben om gezond te blijven. Laat ze dus niet aan hun lot over.

Ook in ons belang!

Natuurlijk hebben bedrijven wel andere dingen aan hun hoofd, maar toch is het zonde om je dure kantoorplanten te laten verpieteren. Niet alleen voor de planten zelf, maar ook voor jezelf en je collega’s.

De coronacrisis is nog niet voorbij en geeft veel stress en onrust. Zorg er dus voor dat je straks weer in een fijne, groene omgeving kunt werken. Dat gaat ons helpen om er weer tegenaan te gaan. Daarom is het  voor iedereen beter om je kantoorplanten gezond door de crisis heen te loodsen.

De coronacrisis is nog niet voorbij en geeft veel stress en onrust. Zorg er dus voor dat je straks weer in een fijne, groene omgeving kunt werken. Dat gaat ons helpen om er weer tegenaan te gaan. Daarom is het  voor iedereen beter om je kantoorplanten gezond door de crisis heen te loodsen.

Enkele tips

  • Zet de planten bij elkaar op een tochtvrije, lichte plek zonder direct zonlicht. Samen zorgen ze voor een hogere luchtvochtigheid zodat ze meer kans hebben te overleven. Bovendien is het lekker praktisch: je kunt ze in één keer water geven.
  • Zorg ervoor dat de planten minstens één keer in de week water krijgen en af en toe wat extra verzorging. Als het niet lukt om persoonlijk langs te gaan, regel dan een drainage systeem. Dat hoeft niet high-tech te zijn. Met een paar veters, wat lege waterflessen en een panty, kom je al een heel eind. Een kwestie van even googelen.
  • Neem de meest kwetsbare planten mee naar huis. Op je thuiswerkplek kun je vast wel wat groen gebruiken en ook voor de plant is het een stuk gezelliger om onder de mensen te zijn.

En de bloemen?

Ook bloemen hebben een positief effect op de werkvloer. Daarom laten veel bedrijven wekelijks een bloemetje bezorgen om de balie of een vergaderzaal op te fleuren. Heb je een abonnement bij je plaatselijke bloemist? Laat het gewoon doorlopen als het kan. Je kunt de boeketten steeds op een ander adres laten bezorgen. Hartstikke leuk om er een trouwe klant of medewerker thuis mee te verrassen. Bovendien kan je lokale bloemist wel een steuntje in de rug gebruiken.

Meer weten?

Heb je nog specifieke vragen over de verzorging van je kantoorplanten, laat het ons weten. We denken graag met je mee. 

tanja@homeofthehappyplant.nl